Skip to content

Mekanisk Trombektomi

Home  >   Health Info  >  Health Articles

MechanicalThrombectomy1

Behandling av iskemisk eller akutt hjerneslag med Mekanisk Trombektomi

Mekanisk Trombektomi er en svært effektiv behandling i dag, som fjerner blodpropper som blokkerer cerebrale arterier og åpner blodårer så blod kan gi næring til hjernen. Denne behandlingen vil være mer effektiv for pasienter med propper i cerebrale arterier. Den reduserer også funksjonshemminger etter iskemi i hjernen og cerebralt ødem under kraniotomi.

Denne metoden vil kunne redusere behovet for å operere, minske muligheten for hjernerystelse, funksjonshemminger og dødsfall for pasienter med trombose i cerebrale arterier.

Indikasjoner for pasienter med behov for Mekanisk Trombektomi

  • Pasienter som har blitt behandlet med intravenøs fibrinolyse uten å bli bedre.
  • Pasienter med blodpropp i større cerebrale arterier.
  • Pasienter som ikke kan motta fibrinolyse eller har unormal blodklumping.
  • Pasienter med risiko for stenose eller blokkeringer, svimmelhet, svakhet, ene eller begge hjernehalvdeler, vanskeligheter med å bevege tunge, uklart syn, tap av balanse, bør øyeblikkelig oppsøke sykehus.

Akuttbehandling “Stroke Fast Track system” egner seg for behandling av slagpasienter ved bruk av Mekanisk Trombektomi i samarbeid med nevrologer og kirurger i et Hybrid operasjonsrom egnet for all hurtig akuttbehandling og klargjort for Mekanisk Trombektomi innen 6 timer.

 

Share :

Health Articles

MORE ARTICLES