Skip to content

Mechanische Trombectomie

Home  >   Health Info  >  Health Articles

MechanicalThrombectomy1

MechanicalThrombectomy1

Behandeling van een ischemisch of acuut herseninfarct door middel van mechanische trombectomie.

Mechanische trombectomie is tegenwoordig een zeer effectieve behandeling voor de verwijdering van bloedproppen die de doorstroming van bloed in de aderen in de hersenen blokkeren. Zodoende worden de bloedvaten weer geopend en dus uw hersenen weer van bloed voorzien. Deze behandelingsmethode is niet alleen erg effectief maar reduceert ook het risico op invaliditeit als gevolg van zuurstoftekort in de hersenen of hersenoedeem zoals bij een klassieke craniotomie.

Met deze methode kan het ondergaan van hersenchirurgie worden voorkomen en zijn ook de kansen op hersenkneuzing, invalideit en zelfs overlijden voor patiënten met trombose in de hersenen kleiner.

De indicaties voor patiënten die voor mechanische trombectomie in aanmerking komen, zijn:

  • Patiënten die een behandeling hebben ondergaan met intraveneuze fibrinolyse medicijnen, die geen verbetering hebben ondergaan
  • Patiënten met een bloedprop in de hersenslagader
  • Patiënten die geen fibrinolyse medicijnen kunnen krijgen of abnormale bloedklontering hebben

Patiënten met tekenen van stenose of verstopping zoals duizeligheid, zwakte, gedeeltelijke verlamming, problemen met het bewegen van de tong, wazig zicht, verlies van balans moeten onmiddellijk naar het ziekenhuis.

Volgens het zogenaamde “Stroke Fast Track system” kan een patiënt met een herseninfarct binnen 24 uur worden geholpen met mechanische trombectomie door een team van neurologen en vasculaire chirurgen in een gereedstaande hybride operatiekamer.

Share :

Health Articles

MORE ARTICLES